10 Redenen om het WK Veldrijden in Valkenburg te bezoeken

Reden 10: Oranje maakt vijf keer kans op medailles

 

Slechts enkele dagen voordat het spektakel losbarst bovenop de Cauberg begint het deelnemersveld van het WK Veldrijden in Limburg vorm te krijgen. Land na land maakt bekend welke renners in welke categorieën namens hun natie uit gaan komen op zaterdag 3 en zondag 4 februari in Valkenburg. Zondagavond kwam er voor de Nederlandse renners en rensters ook witte rook: de KNWU-afvaardiging is in eigen land maar liefst 26 deelnemers groot. Bondscoach Gerben de Knegt zegt één uitgesproken titelfavoriet in huis te hebben met Mathieu van der Poel bij de elite. Maar hij ziet in alle vijf wedstrijden kansen op eremetaal. In zijn verwachting zal oranje dan ook schitteren in eigen land.

 

 

Tot vijf jaar geleden deed Nederland in veel categorieën mee voor de winst, maar was de elite-categorie voor de Vlamingen. Nu is die uitgangspositie in deze discipline heel anders erkent De Knegt. “We hebben er natuurlijk vanaf 2015 met Mathieu van der Poel een grote kanshebber bij gekregen in deze categorie. Vorig jaar had hij net iets teveel pech om te kunnen winnen op het WK, ik denk dat hij deze winter heeft laten zien dat hij wel degelijk de sterkste van allemaal is. Laten we hopen dat hij deze keer van pech gevrijwaard blijft. Met zijn vorm is helemaal niets mis, de hele winter al niet. Achter Mathieu hoop ik bij de mannen dat Lars van der Haar, Corné van Kessel en David van der Poel mee kunnen doen voor de medailles. Lars was aan het begin van het seizoen zeker ook een kanshebber voor de titel, maar ik denk dat hij die insteek los moet laten gezien zijn gezondheidsproblemen. Laat hij maar starten voor een medaille en kijken wat er dan uitrolt. “

 

Op zaterdag start de mondiale titelstrijd met de junioren. "We hebben met Mees Hendrikx, Pim Ronhaar en Ryan Kamp drie renners die al in wereldbekercrossen op het podium hebben gestaan. Ik verwacht dat ze zich ook in Valkenburg in die strijd om de medailles gaan mengen." Bij de beloften-vrouwen is die kans minstens net zo groot. "Fleur Nagengast won de wereldbeker in deze categorie dankzij een constant seizoen, maar van Ceylin del Carmen Alvarado (9e tussen de elite-vrouwen in Hoogerheide) en Nederlands kampioene verwacht ik ook veel." Bij de elite-vrouwen was Nederland altijd zeker van medaillekansen. "Dat is nog zo, maar het aantal concurrenten is in deze categorie enorm toe genomen. Nergens is de sport zo internationaal als hier en ligt de strijd zo open. Lucinda Brand is gezien het seizoen een grote kanshebber op medailles, ze won ook al zilver op het EK. Maar Annemarie Worst en Maud Kaptheijns hebben ook kansen. En als je Marianne Vos in huis hebt, mag je daar ook nooit buiten rekenen. Ze wilde alleen starten als ze kans had voor de prijzen mee te doen, zei ze vooraf. En ze is er bij!"

 

Bij de beloften op zondagochtend heeft Nederland met Joris Nieuwenhuis de titelverdediger in huis. "Een beenblessure zorgt voor wat onzekerheid, maar Joris heeft ook al podiumplaatsen in de wereldbeker behaald, dus het kan wel. Een medaille zit er in voor hem. En met Sieben Wouters hebben we een echte kampioenschapsrenner in huis die op het vorige WK en EK brons behaalde. Oud-wereldkampioen bij de junioren Jens Dekker is ook een kanshebber op eremetaal. Kansen genoeg dus. Ik hoop dat de thuiswedstrijd met het vele oranje publiek de groep een extra stimulans geeft."

 

Kortom: het WK Veldrijden in Valkenburg, dat wil je niet missen! Koop je kaarten snel online!

Bestel nu je ticket!

De UCI Cyclo-Cross World Championships zijn ieder jaar weer hét hoogtepunt in het Cyclo-Cross-seizoen.
Liefhebbers, supporters, maar ook de coureurs hunkeren keer op keer naar het belangrijkste weekend van het seizoen!
Beleef het ook mee en maak een keuze uit een van de onderstaande tickets!

3 februari 2018

Zaterdag Ticket

4 februari 2018

Zondag Ticket

3 & 4 februari 2018

Weekend Ticket

official partners